Analist bijzonder kritisch voor Club, Anderlecht én Standard

22 juni 2018 17:46

Club Brugge, Anderlecht en Standard zijn een paar van de clubs die ons aanstaand seizoen in Europa moeten verdedigen namens België. En bij alle drie de grote ploegen zal er daartoe versterkt moeten worden. Dat geeft alvast een analist aan.

Thomas Chatelle speelde in het verleden nog bij RSC Anderlecht, nu verdient hij de kost als analist. En in die hoedanigheid heeft hij een scherpe mening over de topclubs in België. Die staan er momenteel nog niet, zoveel is duidelijk en dat geeft hij ook aan in Sport/Voetbalmagazine.

Over Anderlecht

“Ze wilden de kern afhebben half juni om een rustige voorbereiding door te maken, maar in een aantal dossiers is het complexer dan voorzien. Als ze de concurrentie met Club en Standard willen aangaan, zal het op het middenveld én vooraan een kwaliteitsinjectie nodig hebben. Zich belachelijk maken in Europa League kan het zich niet veroorloven.”

 

 

 Over Standard

“Beter doen dan Sa Pinto lijkt me praktisch onmogelijk, maar ze zullen er wel een draai aan geven als ze geen kampioen worden en spreken over de ‘langetermijnplanning’. Wat zal de rol van Preud’homme zijn? Ik vrees dat het evenwicht in de club wat wankel is. Ik heb mijn twijfels over de efficiëntie.”

Over Club Brugge

“Club Brugge zal zich moeten versterken om iets te beteken in de Champions League. Wesley moet absoluut blijven. Vanaken schittert in de Belgische competitie, maar wanneer het wat sneller gaat heeft hij moeite. De ploeg was ook heel afhankelijk van Limbombé. En een betrouwbare keeper moet je ook hebben natuurlijk …”

Anderlecht \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
 
Reacties.