? Overduidelijke penaltyfout op Mitrovic niet gefloten, Servië razend: "Deze keer was nog schandaliger" en "De scheidsrechter was rampzalig"

23 juni 2018 11:41

Vrijdagavond heeft Zwitserland de allereerste echte comeback van het WK klaargespeeld. Na de vroege 1-0 van oude bekende Aleksandar Mitrovic ging Servië nog onderuit met 1-2, maar daar zijn ze nog niet over uitgepraat.

Het draait vooral om een penaltyfase rond Aleksandar Mitrovic. Op de onderstaande beelden is te zien hoe twee Zwitserse verdedigers het speerpunt in een ware houdgreep nemen, maar noch de scheidsrechter, noch de VAR greep in. 

Schandalig

Het Servische kamp was achteraf niet te spreken. "Dit is al de tweede keer dit WK dat er een beslissing tegen ons werd genomen, en dit keer was het nog schandaliger. We kregen zelfs een vrije trap tegen", zei Savo Milosevic, vicevoorzitter van de Servische voetbalbond, aan de verzamelde pers. Hij sprak zelfs van een officiële klacht tegen de FIFA. 

"De scheidsrechter was rampzalig", vond ook middenvelder Nemanja Matic. "Elke fiftyfifty-situatie was in het voordeel van de Zwitsers en hij zag ook een overduidelijke penalty over het hoofd. Ik snap echt niet waarom hij de videobeelden niet heeft bekeken. Het wordt tijd dat de FIFA dit gaat analyseren."

Yannick Lambrecht

Zwitserland \\ Servië
 
 
Reacties.