Topmakelaar schetst het verschil tussen Van Holsbeeck en Devroe: "Omringd door mensen die de club de dieperik introkken" vs. "Een echte kenner"

23 juni 2018 12:37

De overname van RSC Anderlecht zorgde voor heel wat wijzigingen in de bestuurskamer. Algemeen manager Herman Van Holsbeeck werd ontslagen, Luc Devroe kwam in de plaats.

Vijftien jaar lang zorgde Van Holsbeeck voor de transfers bij paars-wit. Maar onder Marc Coucke moest de Brusselaar gaan. "Ik vond het heel significant dat Herman Van Holsbeeck langs de achterdeur is moeten vertrekken", zegt topmanager Jacques Lichtenstein in Sport/Voetbalmagazine.

"Hij was het symbool van een ouderwets bestuur dat zich heeft laten inlopen door de Belgische concurrentie.Van Holsbeeck heeft zich omringd met mensen die de club mee de dieperik in getrokken hebben: Luciano D’Onofrio, Laurent Denis en natuurlijk Mogi Bayat."

Een man van het terrein

Luc Devroe past een andere manier van werken toe. "Luc Devroe is een echte vriend", vervolgt Lichtenstein. "Een echte kenner. Een man van het terrein die heel goed werk geleverd heeft bij KV Oostende en met wie we verschillende deals hebben afgesloten bij KVO. Met de middelen die hij nu krijgt bij Anderlecht, zou hij de ambities van de supporters moeten kunnen waarmaken."

Samen met Peter Verplancke behartigt Lichtenstein de belangen van enkele topvoetballers als Rode Duivels Vincent Kompany, Thomas Meunier en Dedryck Boyata.

Diederik Geypen

Anderlecht \\ KV Oostende
 
 
Reacties.