Naast Buffel tekent ook ander toptarget present aan de Gaverbeek, Dury hoopvol: "Gaat goede richting uit"

24 juni 2018 19:26

Opmerkelijke aanwezige op de eerste training van Zulte Waregem op het oefencentrum aan de Gaverbeek: Theo Bongonda. Essevee is vast van plan de aankoopoptie in diens huurcontract te lichten en ook de speler zelf heeft toenadering gezocht.

"Dat hij hier is, dat is een goed signaal. We zijn op de goede weg met Theo en daarom is hij hier ook", aldus Francky Dury. "De onderhandelingen verlopen voorspoedig."

"Als iedereen de weg die nu is ingeslagen blijft verderzetten, dan kunnen we dat dossier normaal gezien komende week afronden", is de oefenmeester hoopvol. In de wandelgangen wordt zelfs al gefluisterd dat het wel eens voor maandag of dinsdag al zou kunnen zijn.

Thorgan Hazard als voorbeeld

"Ik heb Bongonda aangeraden om hier te blijven. Hij is 22 jaar, nu moet hij spelen, plezier hebben en met een rugzak vol goed gevoel, ervaring en statistieken vertrekken naar een andere club."

"Volgend jaar op dit moment hoop ik echt dat ik hem kan loslaten en dat hij klaar is voor een andere club, echt waar. Zijn verhaal doet me een beetje denken aan dat van Thorgan Hazard. Of het nu over assists of goals gaat, zijn statistieken moeten ook voor Theo een voorbeeld zijn. Hij heeft nog geen gans seizoen gespeeld en zo zijn er veel te veel op de markt. Hij heeft de kwaliteiten, ik hoop dat het lukt."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.