Tweede WK voor Januzaj, generatiegenoot Musonda Jr. brak nog steeds niet door: "Op een bepaald moment krijg je het etiket van eeuwige belofte"

24 juni 2018 17:35

Als er verwezen wordt naar Belgische talenten die (te) vroeg België verlieten, vallen heel dikwijls de namen van Adnan Januzaj en Charly Musonda Junior. Terwijl de ene zijn tweede WK speelt, wacht de andere nog steeds op de grote doorbraak.

Na een sterk seizoen bij Real Sociedad dwong de 23-jarige Januzaj een WK-selectie af. Het contrast met de amper één jaar jongere Musonda Jr. is groot. Een uitleenbeurt van het beloftevolle Chelsea-talent aan Celtic draaide op niets uit.

Celtic vond ik geen goede keuze - Ludo Kums

"Celtic vond ik voor hem geen goede keuze", vertelt Ludo Kums, die Musonda Jr. onder zijn hoede had in de Anderlecht-jeugd, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Hij moet het net als Januzaj niet hebben van zijn snelheid of fysieke vermogen."

"De keuze die je maakt, bepaalt of je doorbreekt of helemaal niet. Musonda heeft nog tijd, maar op een bepaald ogenblik gaan ze over jou vertellen: het zit er wel in, maar het komt er niet uit. En krijg je het etiket van eeuwige belofte."

Was hij langer in België gebleven, dan was hij al doorgebroken - Ludo Kums

"Ik geloof nog wel in zijn ontluiking, maar dan moet hij eens geluk hebben met een competitie die hem ligt. Een jaartje terugkeren naar de Belgische? Bijvoorbeeld. Was hij langer in België gebleven, dan was hij al doorgebroken", is Kums overtuigd.

"Youri (Tielemans, red.) was geduldiger, en natuurlijk ook iets steviger. maar iedereen heeft zijn doorbraak gezien. Ook al kende hij bij Monaco een moeilijk jaar, zijn trein is wel vertrokken."

Diederik Geypen

Celtic Glasgow \\ Egypte \\ België
 
 
Reacties.