Coucke kondigt nog drie à vier inkomende transfers aan en het vertrek van belangrijke basispion: "Zijn entourage zoekt een nieuwe club"

27 juni 2018 07:53

Tijdens een etentje op de stage van Anderlecht sprak voorzitter Marc Coucke met de pers. Hij sprak onder meer ook over de paars-witte loonlijst, die aan het begin van de voorbereiding voor 80% klaar moest zijn.

"Ik denk dat we 85% van onze kern in orde hebben", vertelt Coucke. "Maar de deadline waarover we spraken, was eerder de eerste match dan de eerste training. Sommige clubs probeerden zelfs te profiteren door prijzen te verhogen na die uitspraak. Ze zeiden: 'als de voorzitter dat zo graag wil, zal hij moeten betalen!' Maar ik denk alleszins dat de huidige kern al evenwichtiger is dan vorig seizoen."

Desalniettemin zullen er nog inkomende én uitgaande transfers gebeuren. "We willen nog drie à vier nieuwe namen halen om de kwaliteit van de groep omhoog te trekken."

Daarvoor moet er wel eerst verkocht worden. "Klopt, het zou best als we eerst kunnen verkopen. Er zijn een paar spelers die willen vertrekken en als er een mooi bod binnenkomt, zullen we dat overwegen", zei Coucke. "De club is structureel al een pak gezonder. Op het vlak van transfers zitten we dus iets meer op ons gemak."

Teo op de uitweg

Wat met Teodorczyk? "Bij zijn entourage heerst het gevoel dat hij een nieuwe club zal vinden voor volgend seizoen. Hij staat op een klein lijstje met spelers die willen vertrekken. Daarbij zijn er ook een aantal jongeren die een uitleenbeurt willen voor meer speeltijd", aldus Coucke.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.