OFFICIEEL: KV Oostende heeft zijn 'zwarte panter' beet

27 juni 2018 15:50

Peter Callant, voorzitter van KV Oostende, wenste de Kustboys een goedemorgen met de boodschap dat er vandaag een nieuwe speler zou worden voorgesteld. Intussen is bekend wie het is.

UPDATE: De 'zwarte panter' waar Callant naar verwees is Fabrice Ondoa. De 22-jarige Kameroense doelman moet de gemiste transfer van Colin Coosemans doen vergeten. Hij tekende voor vier seizoenen.

Ondoa komt over van Sevilla II, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Spaanse derde klasse. Hij is vooral bekend omdat hij vorig jaar de Africa Cup won met Kameroen. Dat was met, jawel, Hugo Broos als bondscoach. Die is tegenwoordig natuurlijk sportief directeur bij KVO en zo is de link meteen gelegd.

Wat we vanochtend wisten: 

Peter Callant gaf gisterenavond laat al een kleine hint en die werd vanochtend opgevolgd. "De nieuwe zwarte panter ondertekent om 14 uur zijn contract in Oostende. Hij is een Afrikaanse kampioen en hopelijk is hij straks even geliefd als Ovono destijds", deelde hij via Twitter.

De voorzitter gaf ook nog vrij dat "het huiswerk voor 99% klaar is." Met zes inkomende transfers en een geheel nieuwe staf is KVO dus gewapend voor het nieuwe seizoen. Vanavond speelt KV Oostende de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding in en tegen Zwevezele.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KV Oostende \\ Sevilla
 
 
Reacties.