Tekort aan Belgisch talent om wedstrijdblad te vullen: Pro League-voorzitter Coucke heeft een oplossing in petto

27 juni 2018 10:30

De prijzen voor jonge, Belgische talenten lopen de laatste tijd de spuigaten uit. Dat heeft dan vooral te maken met het feit dat er minstens zes op het wedstrijdblad moeten staan. Tijd om die regel te herzien, vindt Pro League-voorzitter Marc Coucke.

Coucke weet maar al te goed hoe erg de prijzen gestegen zijn: Anderlecht telde onlangs nog drie miljoen euro neer voor Elias Cobbaut. Als voorzitter van de Pro League is hij wel geschikt om daar verandering in te brengen en dat is hij ook van plan.

Van 6 naar 5 of zelfs 4

"Eigenlijk werkt die regel contraproductief", legt hij uit. "Er zijn vijf topclubs in ons land en die hebben elk zes Belgen nodig. Noem mij eens 30 Belgische spelers die betaalbaar en goed genoeg zijn voor Anderlecht en Club Brugge. Niet simpel, hé."

"Op termijn moeten we naar 5 of zelfs 4 Belgen op het wedstrijdblad. Anderlecht heeft geen schrik om jongeren te lanceren - dat bewezen we met Saelemaekers en co - en voorlopig hebben we ook geen tekort, maar het moet leefbaar blijven." Anderlecht zou naar verluidt al de steun hebben van Gent en Charleroi.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.