? Wordt hij de nieuwe attractie in onze competitie? Verrassende zomertransfer heeft alles in huis, maar er is één groot werkpunt

28 juni 2018 16:15

Van de vijf transfers die Club Brugge al realiseerde, is Arnaut Groeneveld misschien de meest onbekende factor. De 21-jarige Nederlander met Nigeriaanse roots moet op links de gedoodverfde opvolger worden van Anthony Limbombe, die op het punt staat naar de Premier League te verkassen.

Het moge duidelijk zijn: blauw-zwart zet onder Ivan Leko meer dan ooit in op talentvolle jongeren die het zelf kan ontwikkelen en vormen tot the next big thing. Voor een relatief zacht prijsje binnenhalen en na de ontbolstering met meerwaarde doorverkopen. Zo ging het met José Izquierdo, gaat het nu - als de laatste details met het Engelse Huddersfield afgerond kunnen worden - met Anthony Limbombe en zal het in de toekost misschien ook gaan met nieuwe winger Groeneveld. 

Zijn adelbrieven zijn alvast niet mis: opgeleid bij topclub PSV, belofteninternational bij Jong Oranje en in de Nederlandse tweede klasse - de Jupiler League - en bij N.E.C. goed voor maar liefst 13 goals en 17 assists in 30 matchen. Geen wonder dat er geen houden aan was. Club Brugge rondde de transfer in alle discretie af en verraste zo ongeveer iedereen met de transfer van de (nog) onbekende youngster.

Stormachtige ontwikkeling

"Er was veel interesse uit binnen- en buitenland voor Arnaut. Hij heeft zich het voorbije seizoen dan ook geweldig ontwikkeld bij onze club. Een transfer naar Club Brugge is een mooie stap in zijn carrière en we zijn vanzelfsprekend supertrots op het feit dat hij de stap kan zetten naar een absolute Belgische topclub", aldus Remco Oversier, technisch directeur van N.E.C..

"Ook voor onze technische staf is dit een groot compliment want uiteindelijk  hebben zij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Arnaut Groeneveld. Maar ik steek ook een pluim op de hoed van onze scouting, zij haalden hem in 2016 naar Nijmegen. Met zijn transfer is een mooie som gemoeid en we konden ook een uitstekende bonusconstructie en percentage op de doorverkoop afdwingen. Dus ook voor N.E.C. is dit op langere termijn een topdeal", aldus Oversier.  ​



De kwaliteiten van Groeneveld? Technisch vaardig, snel, explosief, een individuele actie in huis, sterk één tegen één, een lefgozer, creatief, goed schot, doelgericht, gedreven én iemand met persoonlijkheid. Dat hij trouwens makkelijk scoort, bewijzen zijn statistieken, maar hij kan op zijn geliefkoosde linkerflank dus ook in de rol van aangever kruipen, geheel à la Anthony Limbombe dus. 

Belangrijk werkpunt

Maar naar analogie met de man die hij moet opvolgen, zijn er ook werkpunten. Op defensief vlak zal de zomertranfer van Club Brugge nog stappen moeten zetten want als linksbuiten is hij vooral offensief ingesteld. In de 3-5-2 met niemand in zijn rug zal hij ook moeten verdedigen. Vraag is of hij (al) fysiek sterk genoeg is om dan nog voldoende fris te zijn om aanvallend zijn steentje bij te dragen. Afwachten, maar de sterren staan gunstig. Groeneveld heeft alles om het te maken in onze competitie.

Bekijk hieronder een interessante compilatie van de mooie aanwinst van landskampioen Club Brugge én als toemaatje krijgt u ook zijn doelpunt met Jong Oranje tegen onze nationale beloften van drie maanden geleden voorgeschoteld.  


Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.