'Nen echte Genteneir!' Colin Coosemans is nu ook officieel de nieuwe doelman van AA Gent

29 juni 2018 17:12

AA Gent heeft z'n nieuwe nummer één beet. Colin Coosemans zal de komende drie jaar tussen de palen staan in de Ghelamco Arena, dat is intussen zo klaar als een klontje. De 25-jarige doelman - een geboren en getogen Gentenaar - komt over van het gedegradeerde KV Mechelen.

Vanmorgen kon u HIER al lezen dat de deal zo goed als in kannen en kruiken was. Coosemans moest in Gent enkel nog zijn medische testen goed doorstaan, meestal een formaliteit. Beide partijen kwamen gisteren al tot een mondeling akkoord. Op clubniveau was er tussen AA Gent en KV Mechelen al eerder een overeenkomst. 

De ex-doelman van Club Brugge en Waasland-Beveren moet bij de landskampioen van 2015 de opvolger worden van de Kroatische WK-ganger Lovre Kalinic, die na zijn avontuur in Rusland zo goed als zeker een toptransfer zal versieren.

Colin Coosemans zal bij blauw-wit de concurrentie moeten aangaan met Yannick Thoelen. Hij kijkt alvast uit naar het nieuwe hoofdstuk in zijn thuisstad: "In een ver verleden had ik nog een abonnement op de jeugdtribune in het Ottenstadion. Intussen is AA Gent uitgegroeid tot een ware topclub en ik ben blij de kleuren van mijn stad te kunnen verdedigen." En er volgden zowaar ook nog frappante excuses:

Redactie

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.