Vanhaezebrouck hoopt op verandering in het transfergebeuren: "Misschien zorgt de terugkeer van Miangue, Vanheusden en Bastien wel voor een mentaliteitswijziging"

30 juni 2018 12:33

De Belgische clubs zoeken massaal naar talentvolle Belgen. Vooral de topclubs hebben moeite om aan zes volwaardige Belgische pionnen te komen.

"Elke G5-club zes Belgen, dat zijn er dertig in totaal. Noem mij eens dertig Belgische spelers die het niveau hebben voor een Belgische topclub en ook haalbaar zijn?", maakte Anderlecht-voorzitter Marc Coucke terecht de bemerking. (Lees er HIER meer over)

"Zij die terugkeren, zijn meestal op zoek naar speelminuten zoals Miangue, Vanheusden en Bastien. Misschien zorgt dit wel voor een mentaliteitswijziging bij de jongeren, nu ze zien dat zulke spelers terugkeren naar België."

Rol van de managers

Het probleem blijft dat talenten te snel naar de uitgang worden begeleid. Zaakwaarnemers verdienen geld aan jongeren die vroeg naar het buitenland trekken, en vervolgens terugkeren naar België."

"Op voetbalgebied is het beter om te blijven, te groeien en hier te ontwikkelen. Op commercieel vlak is het beter om op jonge leeftijd naar het buitenland te trekken. Daar knelt het schoentje", besluit Vanhaezebrouck.

Diederik Geypen

Anderlecht
 
 
Reacties.