Rode Duivel kon amper vatten wat hem onlangs overkwam: "Ik keek rond en dacht, wow putain!"

01 juli 2018 19:23

Het is niet voor iedereen weggelegd zo'n toptoernooi mogen afwerken in de kleuren van jouw land. Dedryck Boyata moest dan ook een paar keer met de ogen knipperen toen hij op het WK aan de bak mocht tegen Panama. Een ervaring om nooit meer te vergeten die openingsmatch in Rusland.

Voor de 27-jarige verdediger van Celtic was het immers zijn allereerste WK-match. Wat doet dat met een mens? "Mensen zeggen vaak over mij dat ik sereen en geconcentreerd lijk, dat ze niks aan mij zien van stress. Nervositeit is er nochtans altijd, zeker in het begin van een wedstrijd. Tegen Panama heb ik op een gegeven moment toch even geglimlacht", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine

"Ik keen rond en dacht: wow, putain, ik sta hier op een WK. Die eerste vijf minuten, dat lawaai... De nervositeit gaat wel snel voorbij. In Moskou, tegen Tunesië, was het hetzelfde. Dat je dan snel scoort, zorgt ervoor dat de spanning snel wegebt. En wat ik dan uitstraal, is blijkbaar die sereniteit. Als verdediger moet je sereen proberen te blijven."

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.