Falen is geen optie vanavond: "Zelfs door het allerbeste Japan uitgeschakeld worden, zou voor België ondenkbaar en onvergeeflijk zijn"

02 juli 2018 12:36

Er zijn op dit WK al flink wat grootheden gesneuveld en wij zitten nog met dat trauma van twee jaar geleden tegen Wales, maar desondanks zijn er maar weinig mensen die rekening houden met een misstap tegen Japan. Doorstoten naar de kwartfinales is een must, dat vindt ook Peter Vandenbempt.

De voetbalman van Radio 1 geeft voor Sporza commentaar in Rusland en windt er geen doekjes om: een uitschakeling tegen het kleinere Japan zou een blamage zijn voor deze gouden generatie. 

"België is naar Rusland gekomen om ver door te gaan op dit WK. Dan mag Japan natuurlijk nooit een probleem vormen. Zelfs door het allerbeste Japan uitgeschakeld worden, zou voor België ondenkbaar en onvergeeflijk zijn", klinkt het klaar en duidelijk bij Sporza.

Onzekere factor bij onze tegenstander is zowaar een oude bekende: Eiji Kawashima. In welke vorm zal hij vanavond verkeren? "Hij kan een mindere dag hebben, zoals hij er op dit WK al een paar gehad heeft, maar hij kan ook geweldig zijn en dan heeft België wel een probleem", waarschuwt Vandenbempt. 

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.