Rode Duivels mogen hun sambapasjes al oefenen! Het wordt Brazilië én Neymar in (mogelijke) kwartfinale

02 juli 2018 17:53

Brazilië it is in de kwartfinales, dames en heren! Tenminste, als onze Rode Duivels vanavond Japan opzij weten te zetten. De wereldkampioen van 2002 zette in de achtste finales een ontgoochelend Mexico opzij dankzij - wie anders dan - godenkind Neymar. Die lijkt net op tijd in vorm, ai, ai, ai...

Mogen we Brazilië-Mexico eigenlijk een derby noemen? Ach, we doen het toch maar want er hing toch een broeierig en opgehitst sfeertje in de Samara Arena. Een pittig begin met een behoorlijk stevig tempo en een underdog dat net als tegen Duitsland vakkundig op de counter loerde. De Goddelijke Kanaries kregen de bal en het trio Lozano-Vela-Chicharito strafte balverlies af met gevaarlijke tegenprikken. 



Niet dat het groot gevaar opleverde en als er al eens venijn in de staart leek te zitten, stond er een Braziliaan in de weg. Doelman Alisson Becker werd maar één keer echt bedreigd, bijna letterlijk dan nog. Chicharito ging vol in duel met het sluitstuk van de Zuid-Amerikanen, maar het gevaarlijke standje werd afgevlagd voor buitenspel.


Ochoa staat (wéér) pal

Neymar en co imponeerden niet, maar dreigden wel: Guillermo Ochoa lag echter telkens uitstekend in de weg. En als het moet dan pakt de keeper van Standard uit met een onorthodoxe ingreep, zoals op een stevige knal van PSG-sterspeler Neymar. Voor de rest was het toch allemaal wat te steriel, het tactische plannetje van Mexico klopte gewoon. En Los Tricolores rekenden op die ene fatale tegenprik...



Neymaaaaar! 

Na de rust toonde de Seleção al meteen dat het uit een ander vaatje wilde tappen. Enkele hoekschoppen waren de voorbode voor de 1-0 van - wie anders dan - Neymar. Al was de grootste verdienste wel voor Willian. Uitstekende lage voorzet van de ploegmaat van Eden Hazard bij Chelsea en de grote ster kwam aan de tweede paal perfect ingegleden om de ban te breken. 



Firmino maakt het af

En de doodsteek hing al snel in de lucht voor Mexico, maar opnieuw was daar een uitmuntende Ochoa om zijn land in de running te houden. Voor de openingsgoal had hij al eens sterk ingegrepen op een knal van Coutinho en ook Paulinho en Willian - wat een kogel was dat zeg! - geraakten niet voorbij de flamboyante doelman van de Rouches.

Aan de overkant moest zijn collega Alisson Becker - wat had die een rustige namiddag zeg - enkel eens een krul van Carlos Vela over de lat tikken. De match bloedde al snel dood en enkel Neymar trok nog eens alle aandacht met een stukje theater. Hoewel, hij kreeg wel degelijk een tik op de enkel van de geniepige Miguel Layún. Maar zo liggen kronkelen? Komaan zeg, een speler van zijn kaliber onwaardig.

Een offensief onmondig Mexico was niet meer bij machte om terug te slaan en kreeg in de absolute slotfase zelfs nog een tweede klap, de spreekwoordelijke genadestoot. Dit keer was het Neymar die in de rol van aangever kroop en invaller Roberto Firmino op een dienblaadje de beslissend 2-0 presenteerde. Pats, Brazilië naar de kwartfinales! En dus mogen onze Rode Duivels al luidop beginnen dromen van de samba. Put on your dancing shoes, België.







Glenn Bogaert

Brazilië \\ Mexico
 
 
Reacties.