WAT EEN MATCH: van 0-2 naar 3-2 dankzij twee gouden wissels van Martinez!!!!

02 juli 2018 21:54

De titel boven dit stuk stond eigenlijk al half vast: 'nationale rouw'. We zijn nog nooit zo blij geweest dat we zoiets mochten in de vuilbak smijten. De Rode Duivels toonden na een 0-2-achterstand de mentale weerbaarheid die hen nog verder kan brengen.

We willen nu geen muggenzifters zijn, maar heeft Roberto Martinez het collectief niet wat te veel benadrukt. Tuurlijk ziet iedereen graag een lang uitgesponnen aanval via heel veel stations om dan aan de goal te geraken. Maar die extra pass als je een opening hebt om te schieten... Is die echt elke keer nodig?

Trappen graag!

Mertens, Carrasco en De Bruyne bezondigden zich er volgens ons te veel aan. Pas op, de combinaties waren bij momenten om te smullen. Maar we hebben ook gezien wat er met dat oeverloos gebrei van Spanje gebeurd is. Hasta la vista. Op een gegeven moment moet je ook durven trappen.

Niet dat onze jongens slecht speelden, verre van. Met Kompany erbij was er weer wat meer voetballend vermogen in de ploeg. En er werd weinig weggegeven. De zeldzame keren dat het gebeurde, was het - zoals we voorspelden - via de flanken, die gelanceerd werden door Kagawa.

Lukaku, die in het spel enorme diensten bewees, werd echter te weinig aangespeeld. Zeker bij stilstaande fases had men meer het hoofd van Big Rom mogen zoeken. 'De Tank' zijn verdedigers konden zich perfect alle twee verstoppen achter zijn brede torso. Maar er werd merkwaardig genoeg steeds naar Kompany gezocht in de eerste helft bij hoekschoppen.

Koud gepakt na fout Vertonghen

En dan begin tweede helft: België zoals steeds in de aanval. Geen vuiltje aan de lucht tot... Vertonghen zich verkeek op een verre bal en zijn interceptie volledig miste. Haraguchi twijfelde even, maar werkte dan toch mooi af, gekruist voorbij Courtois. 

Vier minuten later: een Japanner die van buiten de zestien durfde trappen naar doel. Geen Belg dat zien doen, maar Inui bewees dat het best wel eens mag: 0-2. Met nog 35 minuten te gaan flirtten de Duivels serieus met de uitschakeling. 

Vechtlust en kracht! Fellaini

Alle lof voor de Japanse aanvalsdrang, want zelfs bij 0-2 gingen ze nog hun kans. Maar Martinez greep in: Fellaini en Chadli voor meer fysieke kracht en meer lengte vooraan. Wat een wissels!

Eerst maakte Vertonghen zijn foutje goed door een prachtige kopbal over Kawashima te plaatsen: 1-2. Even later, een zwieper van Hazard en Fellaini die boven alle Japanners uittorende: 2-2. Jep, er zit mentale weerbaarheid in.

En in de slotfase kwam het delirium! De perfecte counter gelanceerd door Courtois die net een corner had geplukt en ineens meegaf aan De Bruyne. Die vond Meunier op rechts, overstapje Lukaku en Chadli duwde de 3-2 in doel. Is er vanavond genoeg bier in Rostov? We hebben een pintje nodig!

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.