Wat als het vanavond ook op penalty's uitdraait? Zo heeft Thibaut Courtois zich voorbereid op eventuele strafschoppen

02 juli 2018 13:39

Voor gisteren hield niemand er misschien veel rekening mee, maar het zou vanavond tegen Japan wel eens op penalty's kunnen uitdraaien. En in dat geval kijkt iedereen natuurlijk naar Thibaut Courtois. Is hij (mentaal) klaar voor zo'n zenuwslopende ontknoping?

Hoe hebben onze Belgische doelmannen zich onder de hoede van keeperstrainer Erwin Lemmens eigenlijk voorbereid op een eventuele penaltyreeks? "Een dag voor de match hebben we een iPad met alle penaltynemers van de andere ploeg en die zetten we dan op een papier. Zo heeft elke keeper zijn oordeel van waar die speler waarschijnlijk gaat trappen", aldus onze nationale nummer één. 

Op gevoel

"Erwin neemt dat dan mee op de bank voor het geval het dan tot strafschoppen zou komen. Het is namelijk niet makkelijk om je de hoek van elf spelers te herinneren, hij kan dat vooraf dan aangeven. Al is het soms ook belangrijk om gewoon op het gevoel af te gaan. Te veel rekenen, is ook niet altijd goed", meent Courtois. 

"Het kan zijn dat een speler vijf keer naar dezelfde hoek schiet, maar dan uitgerekend de zesde keer naar de andere kant trapt omdat hij weet dat ik weet naar welke hoek hij normaal gezien trapt", klinkt het geamuseerd.  

"Als er op training een wedstrijdje op een gelijkspel eindigt, houden we soms ook een shoot-out. Dan doe ik het ook op gevoel en dat gaat goed dus we zullen zien. Ik hoop dat we de match winnen zonder elfmeters, maar als het nodig is, zal ik daar ook wel klaar voor zijn." 

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.