WK-preview: D-day voor de Belgen, die meteen ook hun volgende tegenstander kennen

02 juli 2018 09:00

De derde dag waarop de achtste finales van het WK worden afgewerkt, is een belangrijke vanuit Belgisch oogpunt. De Rode Duivels zijn aan zet tegen Japan, en komen ook te weten wie de tegenstander in een eventuele kwartfinale wordt.

Brazilië - Mexico (16 uur)

Iedereen gaat ervan uit dat de Rode Duivels aanstaande vrijdag duelleren met Brazilië, maar de achtste finales moeten uiteraard nog gespeeld worden. Mexico wordt hoe dan ook een taaie klant voor de Goddelijke Kanaries.

Neymar en co konden dit toernooi nog niet overtuigen. Mexico opende daarentegen zijn WK met een stuntzege en leidde de eliminatie van de uittredende kampioen Duitsland in. Lozano en zijn maats verheugen zich al op de ruimte die ze straks zullen krijgen.

België - Japan (20 uur)

Om 20 uur zijn de Rode Duivels aan zet. De vinniger Japanners mogen op basis van de intrinsieke kwaliteiten geen probleem vormen voor de Belgen, maar op dit WK kregen we al meer verrassingen te zien. Vermoedelijk neemt de wederoptredende Kompany, nog steeds de natuurlijke leider van deze generatie, de plaats van Boyata in.

België \\ Brazilië \\ Mexico \\ Japan
 
 
 
Reacties.