In januari stond hij bijna in Anderlecht, een half seizoen en een WK-goal later wenkt voor Aleksandar Mitrovic een transfer voor 20 miljoen euro

03 juli 2018 14:45

Aleksandar Mitrovic kon slechts gedeeltelijk zijn stempel op het WK drukken. De Servische aanvalsleider speelde sterk tegen Costa Rica (1-0) winst en scoorde tegen Zwitserland (1-2 verlies), maar dat volstond niet voor een plaats bij de laatste zestien.

Zijn sterke tweede seizoenshelft levert hem wel een transfer op. De 23-jarige aanvaller is van plan om definitief naar Fulham, promovendus in de Premier League, te trekken.

Met de deal is ruim 22 miljoen euro gemoeid, een record voor The Cottagers. Zijn huidige broodheer Newcastle United verkoopt de international met winst. The Magpies haalden Mitrovic in de zomer van 2015 voor 18,5 miljoen euro weg bij Anderlecht.

The Telegraph meldt dat de centrumspits zijn contract bij Fulham zal ondertekenen van zodra hij terug is uit vakantie. Met twaalf doelpunten in slechts zeventien wedstrijden had Mitrogol een belangrijk aandeel in de promotie die Fulham afdwong.

Diederik Geypen

Premier League \\ Anderlecht \\ Newcastle United \\ Fulham \\ Servië
 
 
Reacties.