Buitenlandse pers analyseert WK-prestatie van de Rode Duivels waar we nog jaren over zullen spreken: "Een historische staatsgreep"

03 juli 2018 08:50

De Rode Duivels zorgden maandagavond voor een van de opvallendste uitslagen op dit WK. Ook de buitenlandse pers volgde de comeback van de Belgen met argusogen.

De overwinning van de Rode Duivels tegen Japan (3-2) zal nog lang nazinderen. De toonaangevende Franse sportkrant L'Équipe titelde dinsdag "Miraculée". "In een onvoorspelbaar WK op Russische bodem stonden de Belgen dicht bij een desillusie, na een naïeve houding ten opzichte van de Japanners."

"Wat een wreed einde voor de Japan", pikt Le Monde in, die de overwinning van België als "ongelofelijk" beschrijft.

"Ontsnapt aan immense teleurstelling"

Ook La Gazzetta dello Sport zag de Belgen door het oog van de naald kruipen. "België ontsnapte aan een immense teleurstelling tegen de trotse Japanners. Maar wat een puinhoop achterin, en wat een angst."

"Mega comeback van de Belgen", voegt Bild toe. Die Welt spreekt over een "verschrikkelijk drama" voor Japan en onderstreept de "historische staatsgreep" van België. 

The Guardian tot slot denkt dat de Belgische zege nog lang zal blijven hangen. "Dit wordt een WK-klassieker, een intense en tevens chaotische match waar we de komende jaren nog over zullen praten. Wat een laatste actie van de wedstrijd. België van het ene uiterste in het andere."

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.