Complete extase bij de Belgen, huilende Japanners verkeren in shock: "Deze ommekeer niet verwacht" en "Totaal ondersteboven"

03 juli 2018 12:55

Ze hadden lange tijd uitzicht op een stunt tegen de Rode Duivels, maar uiteindelijk gaf Japan een comfortabele 0-2 voorsprong nog uit handen. En die extreem late opdoffer van onze Nacer Chadli heeft er zwaar ingehakt bij de kleine krijgers van bondscoach Akira Nishino.

Terwijl onze jongens een feestje bouwden, was de verslagenheid groot bij de Samurai Blue. Volledig buiten westen gemept door die geweldige counter van de Belgen. Japanse spelers huilden, anderen zaten op hun knieën of achterwerk en in de kleedkamer staarden ze een tijdlang wezenloos voor zich uit. Het grote niets. "Ik ben totaal ondersteboven van de uitschakeling. We begonnen erg goed aan de match en dat we in het slot nog zo'n doelpunt zouden slikken, stond niet in ons scenario. We stonden op voorsprong en stonden dicht bij de kwalificatie. Deze ommekeer zag ik niet aankomen", aldus een ontgoochelde bondscoach Nishino. Die steekt trouwens de hand in eigen boezem: "Ik vraag mij of ik de match wel onder controle had vanaf de zijlijn. Het stond 2-0 voor ons, maar toch gaven we het nog weg. Aan de spelers ligt het niet, misschien was ik wel de controle over het stuur kwijt. Bij die late 3-2 kon ik niet anders dan twijfelen aan mijn tactiek. Ik verwijt het mijzelf."

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.