Onze analist durft voor gewaagde zet gaan tegen Brazilië: "Hij moet eruit voor Fellaini"

03 juli 2018 15:52

België kroop maandag door het oog van de naald tegen Japan. Een kleiner oog is er nauwelijks te vinden. Een probleem voor de match tegen Brazilië, analyseert Hernan Losada voor ons. "Bij balverlies was er in de achtste finales geen slechtere ploeg dan België", is hij hard.

Er ging een goeie portie geluk mee gepaard. "Zonder dat geluksdoelpunt van Vertonghen was het nooit mogelijk geweest om terug te komen", aldus onze Argentijnse analist, die meerdere problemen zag.

"De Japanners zochten constant de ruimte op in de rug van Carrasco en Meunier. Carrasco kreeg niet genoeg steun van Vertonghen. Op de flanken hadden ze heel veel problemen."

Mertens en Hazard hielpen ook niet in balverlies en dan krijg je dus een ploeg uit balans

Ook centraal liep het volgens hem niet zoals het hoort. "Kagawa stond altijd vrij tussen de lijnen. Dan zou je zeggen dat één van de centrale verdedigers uitstapt naar het middenveld om Witsel te helpen, maar ze bleven allemaal op één lijn tegen één spits. Mertens en Hazard hielpen ook niet in balverlies en dan krijg je dus een ploeg uit balans."

Maar Martinez deed twee goeie aanpassingen. "De invallers wonnen de wedstrijd. Niet alleen door hun goals, maar ze hielden het veld zo breed mogelijk. Door voorzetten vanop de flanken kwamen er ineens wel kansen."

Met een 4-1-4-1 kunnen ze compacter spelen en counteren

Losada geeft ook aan hoe hij zou spelen tegen Brazilië. "Een 4-1-4-1. Carrasco eruit voor Fellaini. Witsel voor de verdediging en daarvoor De Bruyne en Fellaini. Hazard links, Mertens of Chadli rechts en Lukaku. Dat is compacter en geeft minder ruimte weg."

"Zo kunnen ze in een laag blok afwachten en snel counteren. Die derde goal was de beste tegenaanval van het WK, al was het bijzonder naïef van de Japanners dat ze te dachten te winnen met een corner in de laatste minuut."

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.