Philippe Clement heeft duidelijk plan met oude bekende Zinho Gano: "Zo een van de sterkste spitsen van de competitie worden"

03 juli 2018 16:14

Het is natuurlijk geen toeval dat Zinho Gano uiteindelijk KRC Genk boven Standard verkoos. In Limburg komt hij met Philippe Clement namelijk een trainer tegen die volop in hem gelooft. En de 44-jarige trainer heeft een duidelijk plan met zijn nieuwe targetspits.

"Zinho is een vrij uniek profiel hé. We hebben na het seizoen samengezeten met alle mensen die sportief meedenken binnen de club om te gaan bekijken welke aankopen we moesten doen om een volgende stap te kunnen zetten en om de ploeg nog beter te maken. Iedereen is tot de conclusie gekomen dat een targetspits wel belangrijk was", aldus Clement tijdens de persvoorstelling.  

"Tegen ploegen die een heel laag blok zetten, hadden we soms moeite om kansen te versieren. Als we onder druk stonden, hadden we het soms ook iets moeilijker om de bal voorin vast te houden. Met de lange bal spelen, is niet altijd onze stijl, maar er zijn momenten waarop je dat gewoon nodig hebt", bekent de trainer van Genk.

Kwaliteiten te koop

"Dat zijn kwaliteiten die Zinho sowieso heeft: hij kan de bal bijhouden, is kopbalsterk en is goed in de zestien, maar daarnaast heeft hij ook nog eens het grote voordeel dat hij snelheid én scorend vermogen heeft. Dat zijn héél veel kwaliteiten. We zijn op de markt gaan kijken en hebben ook een aantal buitenlandse jongens bekeken waar heel veel geld voor gevraagd wordt", verduidelijkt Clement.  

"Uiteindelijk hebben we de keuze gemaakt om voor Zinho te gaan omdat hij al die kwaliteiten heeft. Bovendiek ken ik hem ook al heel lang. We zijn begonnen bij de beloften van Club Brugge, toen er nog heel veel werk aan hem was. Zinho was toen 18 jaar, dus dat was ook logisch. Hij heeft wel elk jaar goeie stappen vooruit gezet en we hebben gedurende een dikke twee maanden ook heel goed kunnen samenwerken bij Waasland-Beveren", aldus de ex-T2 van Michel Preud'homme. 

Progressiemarge

"Daar heb ik ook gezien dat Zinho op korte tijd weer heel goeie stappen gezet had en daardoor is hij ook in de belangstelling van KV Oostende gekomen. Nu is het de bedoeling om hem binnen Genk verdere stappen te laten zetten want ik ben ervan overtuigd dat er toch nog een serieuze progressiemarge is. Ik weet ook dat hij heel gemotiveerd is om bijzonder hard te werken aan bepaalde punten, om zo een van de sterkste spitsen van de competitie te worden", eindigt Clement zijn toelichting. 

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.