Brazilië vs. België: dit is ons ideale gemengde elftal

06 juli 2018 18:13

Brazilië versus België wordt een parade van sterren. Waar lopen nu de grootste klasbakken rond? Wij stelden een gemengd elftal van beide kwartfinalisten samen.

Doelman

Hoewel hij een sterk seizoen kende bij AS Roma, kan Alisson niet tippen aan het niveau van onze Thibaut Courtois. Onze nationale nummer 1 neemt de positie in onder de lat.

Verdediging

Op de linksachter is er geen discussie mogelijk: daar hoort Marcelo thuis. De verdediger van Real Madrid is gewoonweg de beste van allemaal op zijn positie. Naast hem posteren we Thiago Silva, zeer solide achterin en sterk voor doel.

Ook Vincent Kompany hoort hier thuis. De aanvoerder van Manchester City kon niet imponeren tegen Japan, maar in vorm blijft hij een van de beste centrumverdedigers in de wereld. Op rechts krijgt Meunier de voorkeur op Fagner.

Middenveld

Verschillende spelers kwamen in aanmerking, zo leerde een rondvraag op onze redactie. Door de afwezigheid van Casemiro, lagen Witsel en Fernandinho in de weegschaal. Puur op intrinsieke kwaliteiten kozen we voor die laatste, hoewel hij dit toernooi nog niet veel speelde.

Naast hem vinden we Kevin De Bruyne terug, die een rol in de schaduw vertolkt dit WK. Ook Coutinho heeft recht op een stek. Hij maakte een fantastisch doelpunt tegen Zwitserland.

Aanval

In de aanval hoeft er geen twijfel te bestaan over het trio Neymar-Hazard-Lukaku. Willian was ook een optie, maar een klasbak als Hazard moet erin.

Onze volledige 4-3-3:

Courtois; Marcelo, Thiago Silva, Kompany, Meunier; Fernandinho, De Bruyne, Coutinho; Neymar, Hazard, Lukaku. 

Hermès Van Damme

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.