Mastermind Martinez: "Tactisch heb ik nog nooit verloren; het gaat om de uitvoering en die was perfect"

06 juli 2018 22:54

Een tactische masterclass van de meest populaire Spanjaard in België, dat was die kwartfinale tegen Brazilië. "Mijn spelers hebben het ongelooflijk gedaan, iedereen heeft het gezien." Maar u ook, meneer Martinez. U ook.

De bondscoach verscheen na de wedstrijd met een lach van oor tot oor. "Brazilië heeft zulke kwaliteiten en ze zeiden gewoon 'neen'. De spelers lieten het niet toe en weigerden om zelfs maar een seconde in te zakken. Iedereen hier verdient een enorme lading lof in België."

Het tactisch doordachte plannetje klopte tot ieders jolijt als een bus. "Tactisch heb ik nog nooit een match verloren hoor", lacht Martinez. "Het gaat puur om de uitvoering, en die was schitterend. In slechts een paar dagen heeft iedereen zich aangepast. Ik geef een bepaald plan mee en het wordt perfect uitgevoerd. Ik kan niet trotser zijn."

"Dit is een ongelooflijke herinnering die we zullen doorgeven aan de volgende generaties. Nu gaan we er eerst van genieten en daarna uitrusten, zodat we er weer staan voor de halve finale." Frankrijk, we komen eraan!

Yannick Lambrecht

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.