Hazard zorgt voor historische statistiek in wat wij zijn beste match ooit vonden: "Het is niet gedaan!"

07 juli 2018 00:45

"Ik weet na vandaag niet wie Neymar is, maar wel wie Eden Hazard is!" De quote van Bart Verhaeghe was niet eens overdreven. Eden speelde simpelweg zijn beste match uit zijn carrière, beter dan tegen Hongarije...

En dat zeggen we niet zomaar. We kregen zonet de statistieken onder de ogen: Hazard lukte 100 (!) procent van zijn dribbels. Iets wat in de geschiedenis van het wereldkampioenschap nog nooit eerder gebeurd is.

Hazard was ongrijpbaar, ongenaakbaar, zelfs toen hij in de spits moest gaan spelen. "Eden heeft vandaag alles gegeven wat hij had", roemde ploegmaat Jan Vertonghen hem. "Hij was gigantisch."

Ongrijpbaar voor iedereen!

Zelf wou de maestro het niet over zichzelf hebben. "We speelden collectief bijna de perfecte match. Zelfs nadat we wat moesten blazen in de tweede helft. Maar dat is normaal tegen zo'n tegenstander."

Geschiedenis, dat hebben ze nu al geschreven, maar... "We zijn ons daarvan bewust, maar we hebben het in de kleedkamer al gezegd: het is niet gedaan. We willen meer. We willen nog twee matchen spelen. Ik heb de beelden van het feest in België gezien. Dit is super! Dat ze maar profiteren!"

Johan Walckiers

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.