Held van Mexico '86 wordt met plezier overtroffen: "Ik ben wel heel ontgoocheld dat de Rode Duivels weer in de halve finale zitten... Maar nee, gij!"

07 juli 2018 11:28

De beste prestatie ooit op een WK? Tot gisteren werd er steevast teruggegrepen naar de halve finale van Mexico '86, maar na het kunstwerkje tegen Brazilië zal dat niet meer de enige herinnering zijn. De lichting van Jan Ceulemans is minstens geëvenaard en dat ziet hij graag gebeuren.

"Eerlijk: ik had op voorhand niet verwacht dat we zouden winnen", begint 'de Caje' in Het Laatste Nieuws. "We wisten dat Brazilië beter was. En dat bleek ook zo, we hebben de wet van de sterkste ondergaan. Maar dat is geen schande, zeker als je ziet hoe we ons verweerd hebben." 

Ja, het kan

Hoe voelt dat nu om niet meer (alleen) de beste prestatie ooit op een WK te hebben neergezet voor België? "Ik ben wel heel ontgoocheld dat de Rode Duivels weer in de halve finale zitten... Maar nee, gij! Als Belg hoop je altijd dat de nationale ploeg het even goed of zelfs beter zal doen. En eerlijk is eerlijk, ik denk dat deze generatie meer voetbaltalent heeft dan de onze.

Na deze zege zullen de mannen nog 10 cm groeien - Jan Ceulemans

"Hopelijk gaan ze er nu op en over. Deze match zal ze het besef geven dat ze het kunnen. Vier jaar geleden waren ze misschien nog te jong. Nu zijn ze op hun top. Na deze zege zullen de mannen nog 10 cm groeien. Dus ja, we kunnen winnen tegen Frankrijk, en wereldkampioen worden."

Yannick Lambrecht

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.