Huisanalist Losada ontleedt de Martinez-special en kiest zijn Man van de Match: "Hij deed alles wat Messi en Neymar op dit WK niet deden"

07 juli 2018 14:49

De Rode Duivels speelden één van de beste matchen uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis en dat verdient uitvoerig analysewerk. Om ons daarmee te helpen, is er zoals gewoonlijk onze huisanalist Hernan Losada.

Eerste helft

"Martinez brak de ploeg in twee delen. Lukaku, Hazard en De Bruyne bleven bij balverlies voorin, terwijl de laatste linie van Brazilië heel laag stond. Ze speelden met een ploeg van 50 meter lang. Daardoor was er geen restverdediging tegen dat wachtende trio van België en konden ze de counters niet afstoppen."

"België speelde met vier achterin, Vertonghen stond kort op Willian en met Fellaini op het middenveld was er veel meer evenwicht. Geluk moet je ook hebben, want na twee stilstaande fases konden de Brazilianen 2-0 voorstaan."

"Hazard en Lukaku deden alles goed. Ze wisten wanneer te versnellen om tot kansen te komen en wanneer te temporiseren om de bal in de ploeg te houden. Ik vond het ook een heel slimme keuze om Lukaku op rechts te zetten, zo kon hij op de counter de ruimte benutten die Marcelo telkens achterliet."

Tweede helft

"Met de inbreng van Douglas Costa en Firmino kreeg Brazilië veel meer balbezit, initiatief en kansen. De achterlijn van Brazilië stond ook veel korter op Hazard en vooral Miranda volgde Lukaku echt overal. In de omschakeling zat er veel minder in dan in de eerste helft, maar toch genoeg om de 1-2 te behouden."

"Courtois keepte uitstekend en vooral Hazard was niet te stoppen. Hij deed alles goed. Hij nam zijn verantwoordelijkheid en wist wanneer hij de fout kon uitlokken, wanneer te versnellen, wanneer de bal vast te houden. Hij deed alles wat Messi en Neymar op dit WK niet deden."

"Ten slotte mogen de neutrale supporters alleen maar dankbaar zijn. Wat een wedstrijd hebben we gezien. Alles zat erin. Snelheid, dribbels, duels, tactische plannen,... Zelfs de scheidsrechter en de VAR waren top."

"Ze hebben geschiedenis geschreven."

"Vamos Belgica !!!"

Redactie

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.