Van het truitje natmaken gesproken... Duivels helemaal kapot: "Ik kan nu niet denken aan een match spelen, er zit niks meer in de tank"

07 juli 2018 00:07

Had je Jan Vertonghen gevraagd om nog 50 meter te lopen na de match, hij had het gewoon niet gekund. De man viel bijna om: helemaal kapot. Maar wat een match speelde hij! Dat foutje tegen Japan? Welk foutje?

Vertonghen moest weer als linksachter opdraven, maar hij maakte het zijn tegenstanders onmogelijk te voetballen. Bij de rust moesten de Brazilianen al aanpassen, want hij had Willian gewoon in zijn achterzak gestoken.

"We hebben allemaal alles gegeven! De eerste helft viel nog mee, maar de tweede was... Tja, hoe moet je dat noemen? Oorlog? Iedereen was stikkapot toen hij van het veld stapte. Ik zou niet weten wat we gedaan hadden bij verlengingen. Ik ben gewoon blij dat het niet zover kwam. Er zit gewoon niks meer in de tank", zei hij zonder enige overdrijving.

Frankrijk completer dan Brazilië

En nu Frankrijk... "Die zijn toch iets completer nog dan Brazilië. De Brazilianen moeten het hebben van hun individuele flitsen terwijl Frankrijk ook een goeie organisatie heeft. Maar eigenlijk wil ik er nu niet aan denken om nog een match te spelen. Op dit moment bedoel ik hé", knipoogde hij.

Johan Walckiers

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.