Peter Vandenbempt na de stunt tegen Brazilië: "Dit was de allerstrafste prestatie die een Belgisch voetbalelftal ooit heeft geleverd"

07 juli 2018 15:53

Dit weekend wordt er nog druk nagekaart over de historische zege die de Belgen realiseerden tegen Brazilië. Voor het eerst sinds 1986 zitten de Rode Duivels in de halve finales van een WK.

Na een sterke eerste helft liepen de Duivels 0-2 uit. Brazilië kwam nog terug met de aansluitingstreffer van Renato Augusto, maar daar stopte de remonte.

"Dit was de allerstrafste prestatie die een Belgisch voetbalelftal ooit heeft geleverd", analyseert Peter Vandenbempt de kwartfinale bij Sporza. "Er zijn parallellen te trekken met het WK 1986 en het EK 1980, maar als je op wereldvlak Brazilië, dat over een heel sterk elftal beschikt en tot grote favoriet gebombardeerd werd, uitschakelt, dan gaat daar weinig boven."

Referentiematch

Dit was de referentiematch waar deze generatie jaren naar heeft uitgekeken. "Dat hebben bepaalde spelers zelf ook verkondigd", gaat Vandenbempt verder. Kompany, Lukaku en Hazard zeiden: "Dit is de wedstrijd die gaat bepalen hoe naar deze generatie teruggekeken wordt"."

"Ofwel botsten we weer op het glazen plafond, waarbij we uitgeschakeld worden in de allereerste confrontatie met zo'n topland. Ofwel breken we dat plafond en schrijven we geschiedenis. Het was hun afspraak met de geschiedenis."

"Dit was inderdaad de referentiewedstrijd waarop we al een paar jaar zaten te wachten. Op dat moment je allerbeste prestatie leveren op deze Wereldbeker, vooral in de eerste helft, dat is wat absolute toppers doen. Superieur zijn op belangrijke momenten."

Redactie

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.