De belangrijkste assist uit Lukaku zijn carrière? "Nee, toch niet" en "Niet gedaan, nog twee matchen"

07 juli 2018 00:20

De tweede helft was er al veel uit de tank gelopen, maar in die eerste helft was Romelu Lukaku weer zijn eigen sloopmachine. De Braziliaanse verdedigers moesten er gaan aanhangen om hem te stoppen: "Soms zou ik wat meer bescherming willen, zoals de kleinere spelers."

Maar 't blijft een feit dat Lukaku alweer beslissend was. Deze keer niet met een goal, maar wel met een schitterende assist na een individuele actie. "Die actie voor de assist voor De Bruyne deed evenveel deugd als een goal. We zijn hier allemaal een kinderdroom aan het realiseren. Mijn belangrijkste assist? Nee, ik denk dat die met Anderlecht in Zagreb nog iets belangrijker was. Dat was het begin voor mij. Zonder die stond ik hier misschien niet", aldus Lukaku.

Maar nu al stond de blik gericht op Frankrijk. Even vieren in de kleedkamer, maar nog altijd geen foto's of teksten op zijn sociale media. "Jullie weten wat ik gezegd heb: tunnelvisie. Dat blijft zo tot na de finale... Er zijn nog - hopelijk - twee matchen met grote inzet te gaan. We willen nog beter presteren."

De drang is zo groot dat Lukaku zelfs even morde toen hij eraf moest. "(lacht) Uiteraard ben ik dan niet blij. Ik wil het team helpen tot het einde en ik dacht dat ze me nog nodig hadden. Maar ze deden het fantastisch. Eden speelde fantastisch."

Na zoveel beukwerk van de Braziliaanse verdedigers was het misschien wel tijd voor vers bloed. "Ja, ik denk dat de refs denken dat ik iedereen kan domineren. Maar soms zou ik ook wel eens evenveel bescherming willen krijgen als kleinere spelers", besloot hij.

Johan Walckiers

België \\ Brazilië
 
 
Reacties.