OFFICIEEL: Amper één dag na het vertrek van Paulinho stelt Barça zijn vervanger voor (met een erg bizar filmpje)

09 juli 2018 22:05

Het vertrek van Paulinho naar China kwam enigszins als een verrassing, maar FC Barcelona wist het blijkbaar al veel langer. Een dag later strijkt zijn vervanger al neer in Camp Nou en het is opnieuw een Braziliaan: Arthur.

Barça kwam maandagavond met de nieuwste speler naar buiten: Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo - kortweg Arthur - komt over van Gremio en tekent een contract voor zes seizoenen. De overeenkomst was zelfs in maart al in kannen en kruiken, meldt de club.

De transfer komt in totaal neer op zo'n 40 miljoen euro: voormalige club Gremio vangt 31 miljoen en daar kan nog ongeveer 9 miljoen aan bonussen bijkomen. De afkoopclausule is op maar liefst 400 miljoen euro gezet.

Arthur is een 21-jarige Braziliaanse middenvelder. Met zijn kleine gestalte (1m72) is hij enorm dribbelvaardig en is hij er vooral om voor creativiteit en kansen te zorgen. In eigen land staat hij bekend als één van de grootste opkomende talenten en won hij reeds de Copa do Brasil en de Copa Libertadores. Arthur speelt ook al jaren bij de nationale jeugdploegen, maar wacht nog steeds op zijn debuut bij de Seleçao.

Dit filmpje van zijn voorstelling is ook op z'n minst opmerkelijk te noemen:

Yannick Lambrecht

La Liga \\ Barcelona \\ Grêmio
 
 
Reacties.