Belgische meesterscout verlaat Anderlecht voor rentree naar Ajax en doet opvallende uitspraak: "Ik had Hazard nog aangeboden, maar..."

10 juli 2018 17:02

Ajax heeft een echte toptransfer gerealiseerd... Of op z'n minst iemand gehaald die nog vele toptransfers zal realiseren. Urbain Haesaert, de Belgische topscout van intussen 77 jaar, keert immers terug naar Amsterdam.

De voorbije acht jaar zat Urbain Haesaert in de scoutingscel van Anderlecht, maar daarvoor was hij al eens tien jaar lang aan de slag bij Ajax. Het is dus een beetje thuiskomen voor de 77-jarige Belg. Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Thomas Vermaelen waren allemaal 'zijn ontdekkingen' bij Ajax.

Rode Duivels bij Ajax

Bijna zat er zelfs nog een Rode Duivel. "Ik was altijd wel een aanvallende trainer. Maar ik had destijds Eden Hazard ook aangeboden bij Ajax, maar hij was Franstalig en wilde dat niet", zei hij bij zijn voorstelling.

Verder sprak Haesaert over de komst van nóg Belgische talenten naar de Nederlandse hoofdstad en hoe ze daartegenover staan. "Sommigen wel, sommigen niet. Maar Ajax staat nog altijd voor opleiden van spelers. Als ze kiezen voor vervolmaking van hun opleiding dan moeten ze hier zijn."

Premier League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax \\ Chelsea
 
 
 
Reacties.