Club uit eerste amateur gaat aan de slag met gezichtsherkenning

10 juli 2018 08:56

RWDM gaat voor een primeur zorgen in het voetbal. Zo kan je er nu een abonnement kopen, dat met gezichtsherkenning zal worden gescand tijdens het seizoen.

Het toegangscontrolesysteem voor RWDM zal op basis van gezichtsherkenning worden geregeld. Wie online een abonnement wil kopen, moet een foto meesturen waarmee ze op wedstrijddagen makkelijk toegang kunnen krijgen tot het stadion.

Baanbrekend

"Wanneer seizoenkaarthouders van RWDM bij hun thuisstadion aankomen, kunnen de daar geïnstalleerde camera’s met behulp van Panasonic-software hun gezichten opnemen, analyseren en vergelijken met een database", klinkt het. "En zo komen alleen bevoegde personen in de tribunes", aldus voorzitter Thierry Dailly. "Het is betrouwbaar én snel."

Alles is geregeld via het ZetesFasttrace-platform. Seizoenskaarthouders ontvangen daarnaast een kaart die wordt geproduceerd door dochterbedrijf ZetesCardS. "Een uitstekend voorbeeld van de manieren waarop wij profiteren van de innovatieve capaciteiten van de Panasonic Group, waarvan Zetes nu een onderdeel is", is ook Alain Wirtz - CEO van Zetes - duidelijk.​

Manuel Gonzalez

Beker van België
 
 
Reacties.