Schrijvers is klaar om zijn volle potentieel te tonen in Brugge: "Als de Genkse fans mij dit seizoen uitfluiten: het zij zo"


Foto: © photonews 10 juli 2018 13:47

Vraag een wishlist aan elke Belgische club en je zult één grote constante zien: jong en Belgisch talent. Siebe Schrijvers staat al járen te boek als één van de allerbeste op dat vlak en toch heeft hij een moeilijke periode achter de rug. Nu Club Brugge.

"Ik kan Genk niets kwalijk nemen, ik heb alles te danken aan die club", begin Schrijvers in Het Nieuwsblad. "Ook de kans die ze mij gaven door de uitleenbeurt aan Waasland-Beveren, waar ik mij kon bewijzen. Ik had gehoopt om bij mijn terugkeer helemaal door te breken om dan de stap naar het buitenland te zetten, maar dat is dus niet gelukt. Maar ook Club is een stap vooruit."

Daarmee is het hoofdstuk bij Genk afgesloten. "Ik kon al van in oktober mijn contract bij Genk verlengen, maar ik hield het om sportieve redenen af. Het was niet het afscheid dat ik had willen nemen, maar als de Genkse fans mij dit seizoen uitfluiten: het zij zo."

In Brugge wil Schrijvers eindelijk zijn volle potentieel waarmaken. "Ik ben niet gekomen om op de bank te zitten. Je kan niet zeggen: Hij speelde niet bij Genk, waarom zou hij bij Club wél spelen?", onderstreept hij.

"Dit is een heel andere groep. Ik weet ook wel dat Vanaken hier de vaste nummer tien is, maar hier heb je wel meer centrale posities. Ik kan ook als tweede spits uit de voeten, ik heb begrepen dat de coach mij vooral daar ziet. Het klopt: ik wil hier iets bewijzen", aldus Schrijvers.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.