Duivels-killer Samuel Umtiti reageert koeltjes op kritiek uit Belgische hoek: "Als je wint, spreekt men niet over de tweede of derde"

12 juli 2018 14:53

Eén rake kopbal van Samuel Umtiti volstond om de Rode Duivels van een WK-finale te houden. De centrale verdediger van FC Barcelona mag zich dan ook de held van de natie noemen en blikt al vooruit naar de eindstrijd tegen Kroatië. De kritiek van de Belgen? Die veegt hij gezwind van tafel.

"Iedereen heeft natuurlijk het recht om zijn mening te ventileren. Als speler weet je echter dat winnen het allerbelangrijkste is. Als je de finale wint, spreekt men niet of nergens over wie tweede of derde wordt. Het draait alleen maar om die eerste plaats. Alleen dat zullen de mensen zich blijven herinneren", klinkt het.

"Ik kan alleen maar zeggen dat wij in de finale zitten en er ook alles zullen aan doen om die te winnen." Met Kroatië krijgen Les Bleus al bij al een haalbare kaart voorgeschoteld, al zal Engeland dat misschien ook gedacht hebben.

Voordeel voor de Fransen is misschien de factor frisheid: "Op het einde van zo'n toernooi speelt vermoeidheid zeker een rol. al helemaal als je drie keer verlengingen hebt moeten spelen. Maar in een finale denk je daar niet aan. Kroatië beseft ook dat het op één match van de wereldtitel staat. Zij zullen evenveel lopen als in de andere matchen."



 

Glenn Bogaert

Frankrijk \\ Kroatië
 
 
Reacties.