Johan Boskamp is hard voor enkele Rode Duivels: "Dat is belachelijk en kinderachtig"

12 juli 2018 14:14

De Rode Duivels waren na de verloren halve finale streng voor de Fransen. Thibaut Courtois vond dat Frankrijk 'antivoetbal' speelde. Eden Hazard verloor dan weer liever met dit België dan te winnen met les Bleus.

Ook Johan Boskamp heeft een visie over de verloren halve finale. "Ik denk dat de Rode Duivels gewoon niet fris genoeg zaten", opent de analist in Het Belang van Limburg.

De oud-trainer stoort zich aan de reacties van enkele Belgische internationals. "Ik vond het gejank van sommige Belgen na de partij jammer. Ze zeiden dat Frankrijk antivoetbal speelde, maar dat sloeg nergens op. Dan kan je net zo goed de kwartfinale tegen Brazilië erbij halen. Toen zijn de Belgen na rust nog amper over de middenlijn geraakt. De Fransen hebben tegen België slechts zes overtredingen."

"Iedereen bepaalt zelf hoe hij wil spelen. En je weet dat je België het best bekampt door ze zelf het spel te laten maken en terug te zakken. Het is niet mooi om naar te kijken, maar als België daar problemen mee heeft, is het gewoon logisch. Ik snap dat de teleurstelling heerst en dat het frustrerend is, maar om daar nadien over te klagen, dat is kinderachtig. En je maakt je er zelfs een beetje belachelijk mee."

Chelsea als voorbeeld

Boskamp is ook streng voor Thibaut Courtois. "Hij was emotioneel na de match en het is dan nooit slim om zulke dingen te zeggen. Hij verweet de Fransen de bus te parkeren, maar bij Chelsea doen ze al twee jaar niks anders. Hoe dan ook, de Fransen zijn favoriet zondag. Geen twijfel mogelijk."

België \\ Frankrijk
 
 
 
Reacties.