Niet te begrijpen nu, maar in 2009 moest men bij Club Brugge niet van Ivan Perisic weten: Luc Devroe vertelt opvallende anekdote

12 juli 2018 18:20

Ivan Perisic hielp Kroatië woensdagavond aan een finaleplaats op het WK. Van 2009 tot 2011 voetbalde de inmiddels 29-jarige flankaanvaller in België.

Perisic maakte aanvankelijk het mooie weer bij KSV Roeselare, waar Luc Devroe, op dat moment sportief directeur bij Club Brugge, hem opmerkte. Bij blauw-zwart was men eerst niet happig om hem aan boord te nemen.

"Na het afscheid van Jacky Matthijsen bij Club Brugge kwam Adrie Koster. Toen ik hem naar zijn wensen vroeg, wilde hij een centrale verdediger, waarop ik Ryan Donk heb aangetrokken", vertelde Devroe donderdag op Sporza radio.

Sherjill MacDonald

"Ik heb hem op dat moment ook aangesproken over Ivan Perisic, die bij Roeselare zat. Dennis van Wijk (trainer bij Roeselare van 2008 tot 2010, red) had al vol lof over hem gesproken, en iedereen zei dat hij persoonlijk voor het behoud had gezorgd bij Roeselare."

"Ik herinnerde me toen vooral dat Sherjill MacDonald Roeselare in de play-offs over de streep getrokken had, maar ik stelde Perisic toch aan Adrie Koster voor. Die zei me dat Perisic dan wel gepresteerd had bij Roeselare, maar dat hij vooral een centrale verdediger wilde."

Devroe duwde door

Perisic stond dicht bij een overeenkomst met KV Kortrijk en Zulte Waregem. En dus probeerde Devroe zijn slag nog eens thuis te halen. "Ik ben nog maar eens naar het bestuur getrokken. Die zeiden me: Ben je daar nu alweer met die Perisic? Weet je wat: neem hem dan maar. En zo is Ivan bij ons terechtgekomen."

"Hij kwam erbij toen er heel wat internationals niet op training aanwezig waren. Hij speelde dus enkele oefenwedstrijden mee, en na 4 dagen kwam Koster me vragen waar ik in hemelsnaam die Kroaat had gehaald, want hij vond het “een hele goeie”. Al de rest heeft Ivan zelf gedaan natuurlijk."

Redactie

Serie A \\ Club Brugge \\ Roeselare \\ Inter Milaan \\ Kroatië
 
 
Reacties.