Walter Baseggio (ex-Anderlecht) over de 'move' van Cristiano Ronaldo: "Voor alle Italianen is dit de transfer van de eeuw"

12 juli 2018 11:58

Het zal even wennen worden om Cristiano Ronaldo straks in het shirt van Juventus te zien scoren. De 33-jarige Portugees zal in ieder geval een serieuze versterking zijn voor de Italiaanse topclub bij uitstek. En er is veel meer dan enkel het sportieve plaatje, zo weet Walter Baseggio.

105 miljoen euro telde La Vecchia Signora neer voor CR7. Is dat niet wat veel voor iemand van zijn leeftijd? "'t Is Cristiano Ronaldo, hé. Het is een totaalpakket. Er is ook de marketing en merchandising. Zijn truitjes zullen wel goed verkopen, denk ik. Bovendien zullen de aandelen van de club op de beurs stijgen en gaan er meer sponsors komen. Enkel het salaris van de speler ligt aan de hoge kant", aldus Baseggio in HLN

Evolutie

De move van Cristiano Ronaldo naar Italië zal in ieder geval voor een serieuze boost zorgen: "Zijn transfer is hoe dan ook een plus voor de Serie A. We zien al jaren dat die competitie aan het evolueren is, met meer en meer goede spelers die hun weg naar Italië vinden", oordeelt de ex-middenvelder van Anderlecht.  

"Enkel Engeland en Spanje staan nog boven de Serie A. Op financieel vlak gaat het er steeds beter. De transfer van Ronaldo benadrukt dat alleen maar. Voor alle Italianen is dit de transfer van de eeuw, de verwachtingen zijn hooggespannen. Un coup extraordinaire", besluit een enthousiaste Baseggio. 

Glenn Bogaert

Serie A \\ Champions League \\ Juventus \\ Real Madrid
 
 
Reacties.