Twee PO1-clubs verdienen goed aan het WK, Anderlecht is de slokop


Foto: © photonews 13 juli 2018 06:27

Het WK zit erop en dus is de wereldvoetbalbond FIFA al volop bezig met de uitkering van de premies voor de clubs die hun internationals moesten afstaan. In België verdienen Anderlecht en AA Gent goed aan het WK.

Anderlecht zal minstens 1 miljoen euro opstrijken. Voor AA Gent is dat zeker 600.000 euro, meldt Het Nieuwsblad. De premie is vastgesteld op 7.290 euro per WK-dag per speler. Die som wordt verdeeld over de clubs waar de international in kwestie de afgelopen twee jaar onder contract stond. 

Op die manier behoren verschillende spelers aan Anderlecht toe. Leander Dendoncker zal in totaal 45 dagen in het toernooi zitten. Voor Kara Mbodj en Lukasz Teodorczyk, die eruit gingen in de groepsfase, waren dat 29 dagen. Jongens als Youri Tielemans, Thelin (Zweden) en Trezeguet (Egypte) voetbalden niet alleen voor Anderlecht. Paars-wit zal die premie dus moeten verdelen met andere clubs.

AA Gent verdient dankzij Kalinic (Kroatië), Bronn (Tunesië), Rodriguez en Avila (Panama) en Troost-Ekong (Nigeria), die vorige zomer door Gent werd verkocht aan Bursaspor, minstens 600.000 euro aan het WK. 

Anderlecht \\ AA Gent
 
 
 
Reacties.