KV Mechelen nog steeds foutloos in voorbereiding: "Maar dat moeten we nog meer onder de knie krijgen"


Foto: © photonews 13 juli 2018 13:28

KV Mechelen blijft tot dusver foutloos in de voorbereiding. Op het veld van Sporting Kampenhout won het zonder franjes met 0-2 van Union SG. Voor Dennis van Wijk was vooral de fysieke prikkel belangrijk, al wil hij zijn ploeg nog beter zien omschakelen.

De KVM-coach hecht niet veel waarde aan die overwinning. "Voor wat dat waard is", aldus de Nederlander. "We zijn erg vroeg aan de voorbereiding begonnen. Hier worden geen prijzen uitgedeeld, dus dit is vooral voor de fysieke kant. Tactisch doen we wel iets, maar we zijn nog niet aan het finetunen. Iedereen moet zijn minuten spelen en fit blijven."

Wat heeft van Wijk geleerd van de match tegen Union? "Ik vind dat wij iets directer moeten spelen. 1A en 1B is een wereld van verschil. In tweede klasse moet je meer omschakelmomenten hebben. Dat moeten we nog meer onder de knie krijgen. Al was die tweede goal (van Schoofs, red.) een goed voorbeeld."

'Goed aangepast'

Ook Nikola Storm, die een halfuur mocht spelen, weet dat die omschakelingen belangrijk worden. "We hebben ons goed aangepast aan Union en die counters er goed uitgehaald. We scoorden twee keer, dus het was een mooie overwinning."

"Union is een ploeg dat een stevig blok neerzet. Toch hebben we eens mooi kunnen prikken via een snelle counter en konden we zo scoren. Dat moeten we ook in de competitie proberen", weet de vleugelaanvaller. 

Union SG \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.