Speler die geen toekomst meer heeft bij Club Brugge traint op eigen verzoek mee bij club die hem vorig jaar huurde


Foto: © photonews 13 juli 2018 06:13

Hoe zou het nog zijn met Ricardo van Rhijn? De offensieve rechtsback was vorig seizoen lange tijd een onbetwiste titularis bij Club Brugge, maar viel in play-off 1 uit de gratie en na de komst van Ivan Leko werd er zelfs beslist om hem uit te lenen aan het Nederlandse AZ.

Van Rhijn - die we vooral kennen van zijn geweldige vrije trappen - slaagde er echter ook in de Eredivisie niet in om een vaste basisplaats te veroveren. Hij kwam in competitieverband maar elf keer in actie en van een definitieve transfer was dan ook geen sprake. 

De 27-jarige ex-speler van Ajax moest terugkeren naar blauw-zwart, maar op eigen verzoek bleef hij zowaar bij AZ, dat weet Voetbal International. De Nederlandse club stemde ermee in dat Van Rhijn de voorbereiding afwerkt in Alkmaar, maar op een contract hoeft hij sowieso niet te rekenen. 

Nog contract in Brugge

Vraag is dan ook waar de toekomst van de flankverdediger met de gouden traptechniek ligt. ADO Den Haag toonde interesse, maar die piste was niet naar de zin van Van Rhijn. De achtvoudige international van Oranje lijkt hoger te mikken.

Bij Club Brugge heeft hij in ieder geval nog een contract tot de zomer van 2019. In het seizoen 2016/2017 kwam hij onder Michel Preud'homme 29 keer in actie, hij scoorde 3 keer en was ook goed voor 4 assists. 

Club Brugge \\ AZ Alkmaar
 
 
 
Reacties.