Mooier verjaardagscadeau kon bondscoach Martínez zich niet wensen: "Deze spelers hebben op dit WK getoond dat ze niet meer alleen op hun talent wilden teren"

14 juli 2018 18:10

Zou Roberto Martínez het al beseffen? Onze Spaanse bondscoach heeft een plaatsje verworven in de Belgische geschiedenisboeken door zijn en onze Rode Duivels naar een historische derde plaats op een WK voetbal te loodsen. Wat een geweldig verjaardagscadeau ook!

Maar dat vindt de gentleman uit Catalonië maar bijzaak, hij wil dat alle aandacht naar zijn spelersgroep gaat: "Het draait vandaag allemaal om deze prestatie. Deze spelers verdienen dat. Er is heel veel gesproken geweest over een groep van spelers, maar het talent brengt je uiteindelijk wel ergens", klinkt het apetrots.  

Van groep naar team

"Wat we gezien hebben op deze wereldbeker is dat deze spelers niet meer alleen wilden teren op hun talent. Ze wilden werken als een team en een hechte ploeg worden die er alles wilde aan doen om resultaten te behalen en uit te blinken", aldus een stralende bondscoach.  

"De standaarden waren enorm hoog en er was ook een goeie straf om de selectie te begeleiden, maar de spelers wilden vooral het land fier maken en elke fan van de Rode Duivels extreem trots maken en dat spreekt voor de jongens." 



 

Glenn Bogaert

België \\ Engeland
 
 
Reacties.