Reddende engel op de doellijn Alderweireld superfier én ambitieus: "Laat dit het begin zijn van nóg iets mooier"

14 juli 2018 18:27

Eén keer was het écht bibberen en beven voor de Rode Duivels tegen Engeland, toen Eric Dier met een subtiel stiftertje bijna Thibaut Courtois verschalkte. Gelukkig was Toby Alderweireld er nog om op de lijn redding te brengen. Het orgelpunt op een beresterk WK voor de verdediger van Tottenham.

"Ik was bij die bewuste fase aan het gokken. Gaat hij de bal terugtrekken of gaat hij proberen iets te doen? Uiteindelijk zag ik hem de bal stiften en ik was nog net op tijd. Die bal stuitte waardoor ik nog bang was om in eigen doel te schieten, dus uiteindelijk ben ik heel blij dat ik hem nog heb kunnen weren", aldus een blije Alderweireld. Saillant detail: Dier is zijn ploegmaat bij The Spurs

Trots land

"We hebben vandaag veel wilskracht hebben getoond in de duels. We wilden per se die derde plek pakken en goed beginnen, helpt natuurlijk wel. We hebben geprobeerd van te voetballen en hebben ons mentaal nog één keer ingespannen voor het hele land. We hebben een belangrijke stap gezet want derde is toch mooi. Ik denk dat we vandaag toch een trots land mogen zijn", klinkt het bij onze rots in de branding.

Beetje genieten

"Die medaille? Het is mooi dat we ook iets kunnen meenemen naar huis. Een derde plaats is het beste wat België ooit gehaald heeft en daar zijn we enorm fier op. We hebben er hard voor gewerkt en laat dit het begin zijn van nóg iets mooier. Maar laten we nu eerst en vooral ook een beetje genieten en dan binnen een paar maanden weer beginnen aan de volgende campagne en de volgende droom."

Glenn Bogaert

België \\ Engeland
 
 
Reacties.