Vincent Kompany zo trots als een pauw: "Dit doet mij wel wat want we hebben heel onze jeugd opgekeken naar de prestatie in Mexico"

14 juli 2018 19:25

Vincent Kompany stond werkelijk te glunderen met die bronzen medaille rond zijn nek. Het 32-jarige boegbeeld was er al bij toen het nog kommer en kwel was bij de nationale ploeg en dan doet deze glansprestatie op het WK dubbel zoveel deugd. Derde zeg, fe-no-me-naal!

"Ik ben fier, écht fier. We hebben echt twee, drie dagen afgezien na de nederlaag tegen Frankrijk. Het was moeilijk te verteren, maar we hebben vandaag laten zien dat we nog voor die derde plaats wilden gaan. In de geschiedenis van het voetbal zijn we als voetballand nog nooit zo hoog geëindigd, dus is het goed voor België."

Referentiepunt

Voor Kompany, Rode Duivel van het eerste uur, is het een prestatie om nooit meer te vergeten: "Ja het doet mij wel wat want we hebben heel onze jeugd opgekeken naar de prestatie in Mexico. Dat was voor ons ook een referentiepunt, daar hebben we ook altijd voor willen voetballen", aldus Kompany.  

Finale gewonnen

"We kunnen als generatie alleen maar proberen van telkens een stapje verder te gaan. We waren heel dicht bij een finale en ik denk dat als we de finale hadden gespeeld, we die ook hadden gewonnen. Maar goed, dit is mooi en voor onze supporters is dit nog eens een geschenk. We hebben zeven matchen gespeeld en er zes gewonnen, chapeau aan de ploeg en aan iedereen!"

Glenn Bogaert

België \\ Engeland
 
 
Reacties.