Vincent Kompany is trots - "Azijnpissers mogen de deur even op slot doen" - én laat zich uit over zijn toekomst bij Rode Duivels

15 juli 2018 16:19

Vincent Kompany vertrok nog niet topfit naar het WK in Rusland, maar doorheen het toernooi groeide hij én liet hij knappe dingen zien. Hoe zit het nu met zijn toekomst?

"Dat ze hier zo massaal zijn? Dat is knap. We hebben geen prijs gepakt, zijn geen wereldkampioen geworden. Ik denk dat ze dankbaar zijn voor de momenten die wij hen hebben gegeven, maar wij moeten hen dankbaar zijn."

"Op minder dan 500 meter van hier ging ik naar school en hier ooit staan was een droom voor mij, ik heb nooit gedacht hier te kunnen staan. Dit is een van de hoogtepunten uit mijn carrière. We hebben het recht om gelukkig te zijn en de azijnpissers even thuis te kunnen laten en hun deur op slot doen. België is gelukkig."

Toekomst

De vraag die wel opnieuw terugkwam was die over de toekomst van Kompany: "Dat gesprek ga ik thuis nog moeten voeren, nu is er nog te veel emotie om daarover al iets te kunnen zeggen. Ik voel me nog goed, ik voel me echt jong."

"Ik verloor erg weinig de voorbije maanden en het gaat goed met me. Ik wil nog verder spelen op het hoogste niveau de komende jaren, maar ik wil mijn tijd nemen om even na te denken over de nationale ploeg."

Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.