Zelfs Eden Hazard overweldigd: "Hebben WK misschien niet gewonnen, maar als je reactie van de mensen ziet, lijkt het wél zo"

15 juli 2018 18:19

De grote gangmaker van het feestgedruis op de Grote Markt in Brussel was kapitein en uitblinker Eden Hazard. De show stelen, deed hij dus niet enkel op het WK, maar ook in onze hoofdstad. En hij was onder de indruk van de publieke opkomst, de tricolore mensenzee was dan ook impressionant.

"Binnen twee jaar wacht er ons een EK, laat ons hopen dat we dan ook een feestje kunnen bouwen. Binnen vier jaar is er dan het WK en dan willen we nog eens feesten. Als je zulke momenten beleeft, met het publiek dat zo massaal is opgekomen en zo gelukkig is, dat doet mij veel plezier en raakt mij."

En dit is misschien nog maar het begin: "Of dit een soort van generale repetitie was? Ja zoiets, je kunt het als een soort van training bekijken voor de toekomst. Hopelijk is het binnen twee jaar wel voor ons. We onthouden nu vooral dat we iets uitzonderlijks gepresteerd hebben. We zijn misschien niet de winnaar van het WK, maar als je ziet wat we gedaan hebben en wat de reactie is van de mensen na onze prestatie dan lijkt het alsof we wél gewonnen hebben", aldus Hazard.  

Nog sterker

"Ik kan mij niet voorstellen wat het moet geven als je écht het WK wint, dan zou het nog gekker zijn. Uiteraard zal de druk nu ook nog groter zijn, maar het is aan ons om het op het veld te bewijzen en goed te zijn. Om met z'n allen samen te werken om nog sterker te worden en opnieuw hetzelfde plezier te maken als tijdens dit WK."

Hazard was overigens niet de enige in opperste feeststemming: "Er zijn enkele gasten die graag feesten, voor ambiance kunnen zorgen en graag mensen entertainen. Kijk maar naar Adnan Januzaj, Michy Batshuayi, Vincent Kompany en Thibaut Courtois. Iedereen heeft zich geamuseerd met de microfoon." En nu nog een extra hamburgertje? "Het is belangrijk om jou Belg te voelen en daar hoort een hamburger, een pak frieten en een biertje bij", knipoogt Hazard.  

Redactie

België
 
 
Reacties.