? Nog één week tot de Supercup, maar is Club Brugge er (al) klaar voor? Ivan Leko reageert na gewonnen oefenpot

16 juli 2018 08:17

Binnen exact één week trappen Club Brugge en Standard - officieus - het nieuwe voetbalseizoen op gang met de Supercup. De landskampioen versus de bekerwinnaar, maar zijn beide clubs wel klaar voor de strijd? Bij de Rouches is er nog werk aan de winkel en hoe zit het bij blauw-zwart?

Standard kreeg eergisteren kletsen van Celtic en ook Club Brugge kwam zaterdag in actie, met name tegen Hapoel Haifa uit Israël. En met succes want de West-Vlamingen haalden het met 3-1 dankzij twee goals van spelmaker Hans Vanaken en een fraaie vrije trap van good old Lior Refaelov.

Mooie acties én goals

Tevreden, Ivan Leko? "Ik heb progressie gezien in vergelijking met één à twee weken geleden. Er was veel goeie wil en we hebben een degelijke match gespeeld. De intensiteit zat goed, ik heb een paar mooie acties gezien en we hebben knappe doelpunten gemaakt. Maar het belangrijkste is dat we als ploeg gespeeld hebben", aldus de Kroatische trainer op de clubwebsite. 

Nog geen 100%

Al is die ook gezond kritisch: "Desondanks is er is nog werk aan de winkel, maar dat is ook normaal. Het is wel nog te vroeg om te spreken over de verdediging. Als we offensief willen voetballen dan moeten we een perfecte organisatie neerzetten. Dat is nu soms nog moeilijk, maar we weten perfect wat we beter moeten doen."

Komende zondag volgt de eerste échte test: "We willen er alles aan doen om elke match te winnen. We hebben nog één week tot de Supercup. Elke wedstrijd is belangrijk voor ons, maar het is niet de bedoeling om nu al 100% te zijn."

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.