"Het moet de ambitie zijn om binnen twee jaar de Europese titel te pakken", maar topanalist koppelt daar wel belangrijke voorwaarde aan

16 juli 2018 09:37

Onze Rode Duivels hebben in Rusland getoond dat ze in staat zijn mee te doen voor de prijzen en dus mogen we in 2020 misschien wel dromen van de Europese titel. Ook Marc Degryse is van mening dat dat het doel moet zijn.

"We zijn de derde beste ploeg van de wereld geworden. Ik ben niet verbaasd, deze groep heeft zijn kwaliteiten bevestigd. We hadden enkel een referentiewedstrijd nodig. Die kwam er tegen Brazilië - toch de topfavoriet. Mijn gevoel is beter dan de derde plaats", stelt Degryse in Het Laatste Nieuws.

Belangrijke speler

"Binnen twee jaar is er een EK. Het moet de ambitie zijn om daar de Europese titel te pakken. Ik hoop alleen dat er niet te veel jongens zijn die ermee stoppen. Ook Kompany niet. Die is dan 34 jaar. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld in Rusland. Daarin heeft hij getoond dat hij een belangrijke speler is en blijft. Het EK spelen moet voor hem sowieso mogelijk zijn", aldus de ex-speler van Club Brugge en Anderlecht.  

"Net als voor Thomas Vermaelen trouwens. Hopelijk vindt hij een ploeg waar hij veel aan spelen toekomt. Ik zou gewoon de raad geven aan de spelers én aan de mensen die er invloed op hebben: probeer dat EK te halen. Stop niet te vroeg, haak niet af. Denk er goed over na. Ik zie echt niemand van wie ik denk dat het volgende EK niet haalbaar is."

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.