Twee jaar geleden namen we veel te vroeg afscheid van Erik Reynaerts, maar zelfs Franse fans dragen hem op WK nog steeds in hun hart (en op hun vlag)

16 juli 2018 14:11

Twee jaar geleden nu al, op 27 juni 2016, moesten we onverwacht en veel te vroeg afscheid nemen van Erik Reynaerts, de oprichter van de Belgische supportersfederatie 1895. Maar uit het oog is niet uit het hart! Zelfs niet bij de Franse collega's.

1895 zal altijd voor een groot deel verbonden zijn met Erik Reynaerts, de 'founding father' van de organisatie. 1895 bloeide onder zijn bewind open tot een organisatie die alle supportersclubs van de Rode Duivels verbindt. 

De enorm populaire Reynaerts zelf onderhield goeie contacten met de buitenlandse federaties. Met name met de Irrésistibles Français had hij een nauwe band. "Vooral met hun voorzitter Hervé. Ze gingen dikwijls samen naar matchen", aldus zijn opvolger, Tijs Cools.

Die Irrésistbles Français hadden een schitterend eerbetoon in petto voor Reynaerts. Ze brachten een Belgische vlag mee naar het WK en hingen die tussen hun Franse vlaggen tijdens de match tegen de Belgen. "Schitterend", knikte een duidelijk geëmotioneerde Cools.

"Die mannen hebben nog tegen ons een supporterstoernooi gespeeld ter herdenking van de Tweede Wereldoorlog. En ook op de fan match tussen beide landen op het WK hadden ze die vlag mee. Een mooi eerbetoon aan Erik!"

Johan Walckiers - Manuel Gonzalez

België
 
 
Reacties.