Rode Duivels respectloos door in short voor koning te verschijnen? Paleis en voetbalbond reageren op verontwaardiging daaromtrent

16 juli 2018 07:16

Je mag niet elke dag op bezoek bij de koning en meestal hoort daar ook een piekfijne outfit bij, maar onze Rode Duivels hielden het gisteren een pak luchtiger ten huize Filip en Mathilde en dat wist niet iedereen te smaken.

Een short, trainingsbroek of een korte jeans, onze nationale helden die zaterdag brons pakten in Rusland hielden het casual en sportief en dat zorgde op de sociale media voor de nodige verontwaardiging. Op die manier gekleed gaan voor een koninklijk bezoek, dat is namelijk niet volgens het protocol. 

"Het zijn sportmannen. De koning en koningin zouden niet willen dat de spelers in kostuum kwamen want dit was geen officiële audiëntie", citeert HLN het paleis. "Als je mensen in een relaxte en gemoedelijke sfeer wil laten babbelen en grapjes maken, moet je het protocol even opzijzetten." 

Ook de voetbalbond reageert: "Dit is helemaal geen gebrek aan respect. We moesten gewoon van de ene naar de andere activiteit en dan is het voor de spelers makkelijker om hun dagdagelijkse kleren aan te hebben. Ze hebben in Rusland elke dag sportkleding gedragen, dus vandaag ook", stelt woordvoerder Stefan Van Loock.

Glenn Bogaert

België
 
 
Reacties.